Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Uit de pastorie Uit de pastorie
Hoog in top
Op Koningsdag wappert de vlag al vroeg in top. Ieder jaar is het een hele toer om de driekleur op de juiste hoogte te krijgen maar we hebben het er als pastoriebewoners graag voor over. De stevig bries trekt de banen rood, wit en blauw strak horizontaal. Een lust voor het oog en heel Maasdijk mag het zien.

Overigens wij zijn niet de enigen en zeker niet de eerste deze morgen. Halverwege de middag gaat het toch anders dan vorig jaar. Want moest ik de vlag toen zelf weer naar beneden halen, nu heeft een ander het knoopje bovenin los gemaakt. Mijn verdenking gaat uit naar dezelfde wind die even daarvoor nog zo vrolijk met haar kleuren speelde. Vlug ga ik naar buiten, maar ben natuurlijk te laat.

De vlag ligt terneergeslagen in het gras. Op de padvinderij heb ik indertijd geleerd dat een vlag die de grond raakt moet worden verbrand. Waarom dat is, heb ik nooit begrepen en ik vind het in elk geval niet meer van deze tijd. In de hoop dat niemand het heeft gezien, maak ik vlug het andere knoopje los en […]. Goed, u begrijpt nu waarom de tweede helft van Koningsdag er geen vlag heeft gehangen bij de pastorie.

Overigens, hoe het 4 en 5 mei moet, weet ik nog niet. Het koord hangt immers een meter of tien hoog in de mast, alleen de wind kan het daar bereiken want zo hoog durf ik toch echt niet aan.


Ontvangt allen een hartelijke groet,
                        ds. H.M. Habekotté
terug
 
 
 

Inloggen


 

Pinksterdienst (via YouTube)
datum en tijdstip 31-05-2020 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.