Dorcas Voedselactie – Doe een boodschapje extra Dorcas Voedselactie – Doe een boodschapje extra
Vrijdagmiddag 8 en zaterdagmorgen 9 november 2018 wordt voor de 23e keer de Dorcas Voedselactie Maasdijk gehouden. Bij Plus Danse aan het Oranjeplein wordt voedsel en geld ingezameld voor de allerarmsten in Oekraïne, Moldavië, Albanië en Roemenië.

Van het ingezamelde voedsel worden voedselpakketten samengesteld, bestemd voor kwetsbare mensen in Oost-Europese gemeenschappen. Het ontvangen van een voedselpakket is voor hen een enorme bemoediging en een aanvulling op hun sobere maaltijden. De pakketten maken onderdeel uit van de lokale zorg die aan deze kwetsbare mensen wordt geboden.

Duurzame hulp
Samen met haar lokale partnerorganisaties werkt Dorcas ook aan duurzame oplossingen voor de armoedeproblematiek in verschillende gemeenschappen in Oost-Europa en Afrika. Het geld dat tijdens de voedselactie ingezameld wordt, wordt besteed aan projecten die erop gericht zijn om mensen hun eigen inkomen te laten verdienen. Een groot probleem is vaak dat er geen werk te vinden is of dat mensen geen goede of relevante opleiding hebben gehad.

Daarom ondersteunt Dorcas de mensen in haar projecten met vak-trainingen en micro-kredieten. Met de regelmatige inkomsten die dat de deelnemers oplevert, kunnen zij zelf zorgen voor brood op de plank. Zo zorgt de Dorcas Voedselactie voor voedsel voor nu en voedselzekerheid voor later!


Een boodschapje extra
Supermarkt Plus Danse in Maasdijk verleent weer zijn medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkt doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers. Ook is het mogelijk om een heel of half voedselpakket te doneren.
Sortering, transport en distributie
Direct na de voedselactie verwerken vrijwilligers de verzamelde goederen tot voedselpakketten. Deze worden vervolgens zo spoedig mogelijk getransporteerd en uitgedeeld aan de allerarmsten. Meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl.
terug