Protestantse Kerk in Nederland
 
 
En het verhaal gaat verder……

En het verhaal gaat verder……

Na een feestelijke ontvangst in Het Kruispunt stelden de 250 gasten zich op achter de muziekvereniging en het ‘bruidspaar’ in de open koets. Een tocht door het dorp en de polder brachten ons bij de multifunctionele hal van de Beekenkampgroep.


Ballonnen werden opgelaten en onder de klanken van prille kinderstemmen werd iedereen welkom geheten voor het volgend deel van het feest.
‘De bruiloft te Kana’ werd uitgespeeld en jong en oud genoot zichtbaar. De kern van het verhaal was gelegen in de liefde van de bruidegom voor de bruid. De bruidegom staat immers symbool voor de Here God en de bruid voor de mensen.

Dat verlangen mag zijn gemeente hier op aarde zichtbaar blijven maken. Dat de wijn symbool staat voor de Here Jezus werd al gauw duidelijk. Het verhaal werd niet alleen gespeeld maar ook gezongen, zelfs een ‘Israëlische’ volksdansgroep liet zien wat je met een paar weken oefenen kunt bereiken.


Na de pauze werd in het tweede deel van de hal een sprong gemaakt van 2000 jaar. De evangelist/verteller Johannes gaf zijn verhaal door aan de ambtenaar van de kerk. Hij moest het verhaal maar verder vertellen.
Het Joodse bruidspaar werd getransformeerd naar Anno Nu. Marcia ‘Kruispunt’ en Robbert ‘Hoeksteen’ werden symbolisch in de echt verbonden.

Alle gasten mochten elkaar daarbij de hand geven en de belofte van trouw uitspreken. Om dit feit te beklinken zongen onzen eigen ‘Jaco en Pieter-Bas’ letterlijk de sterren van de hemel en was er daarna voor iedereen iets lekkers.
Na het eten nog een optreden van de Israëlische zanger Asher en toen was het alweer tijd om het bruidspaar uit te zwaaien.


Moe maar voldaan werden de gasten met een toeristentreintje naar het dorp gebracht.

Na een nacht slapen werd het feest afgesloten in De Hoeksteen met een dankdienst met gebed, zang, kinderkoor en natuurlijk een uitleg bij het verhaal van de bruiloft te Kana. Het verhaal moest immers verder……
Met dank aan de tientallen vrijwilligers die zich voor de fusiefeest hebben ingezet.

De Fusie feestcommissie
 

terug
 
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.