GEZOCHT : JEZUS - vooruitblik Nieuwjaarsmorgen  GEZOCHT : JEZUS - vooruitblik Nieuwjaarsmorgen 
GEZOCHT : JEZUS - vooruitblik Nieuwjaarsmorgen 
“Is uw kind wel eens zoek geweest? Of hebt u ze wel eens vergeten? Ben jij wel eens je vader of moeder kwijtgeraakt? Of hebben ze jou wel eens vergeten? Maria en Jozef overkomt één van de ergste dingen die je als ouders kan overkomen: hun kind Jezus is kwijt. Maria en Jozef zouden vandaag een AmberAlert hebben doen uitgaan, (social) media ingeschakeld en iedereen zou mee zoeken.Want Jezus (12) is vermist! Voor het laatst gezien in Jeruzalem… Gênant detail: ze zijn hun kind als het ware vergeten… Maar gelukkig, Jezus werd gevonden en we hoeven niet verder te zoeken…” Zo begint de preek op Nieuwjaarsmorgen.
 
Aan het begin van een nieuw jaar vragen we ons af of we Jezus al echt hebben gevonden. En als we Hem denken gevonden te hebben, verwacht je dan dat Jezus altijd met jou meegaat? Of kan je Jezus vergeten, kan Jezus achterblijven als Hij bezig is met de dingen van zijn Vader? Laten we voor de zekerheid het jaar onzes Heren 2023 beginnen met een zoektocht naar Jezus, als huisgezin van God ons bezig houden met de dingen van onze Vader. We lezen het slot van Lukas 2. 
Nieuwsjaarmorgen staat om 9.45u de koffie, thee en limonade klaar. Er is dan gelegenheid om elkaar al het goede voor het nieuwe jaar te wensen. Even voor half 11 gaan we naar de kerkzaal voor een relatief korte kerkdienst die om 10.30u begint. Iedereen van harte welkom op Nieuwjaarsmorgen tussen 9.45u en 10.30u in de Dorpskerk! 

 
terug