Het is maar één stap.. Het is maar één stap..
En ga de weg van de liefde, zoals Christus deed, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God.  (Efeziërs 5: 2)

De gemiddelde snelheid van iemand die zich rustig voortbeweegt is ongeveer vier tot vijf kilometer per uur. Iemand van tachtig jaar heeft tijdens zijn of haar leven ongeveer 120.000 km te voet afgelegd. Dat is in totaal drie keer de hele wereld rond. Dat gaat bijna vanzelf en ongemerkt.

Maar er zijn ook stappen die we als mens wat moeilijker zetten. Misschien herinnert u zich de stap nog, die u ooit moest zetten om uw vriend of vriendin ten huwelijk te vragen. Spannend, als hij of zij nu maar ‘ja’ zegt. Of de eerste stap, die mensen die met elkaar wat uit te praten hebben, moeten zetten om weer met elkaar in het reine te komen. En wat te denken van de stap naar de kerk, als er teveel gebeurd is, als je te lang niet bent gegaan, wat zullen de anderen ervan zeggen, als ik nu zomaar weer binnen stap. Nou, die anderen zullen vermoedelijk alleen maar blij zijn, dat u er weer bent. Maar we moeten zelf die eerste stap weer zetten.

Zo vond ik het ook best spannend om seniorenpastor te worden in een nieuwe gemeente. Inmiddels ben ik zo’n drie weken met veel plezier aan het werk en ben ik dankbaar dat ik deze stap gezet heb. Ook al ben ik nog steeds mijn weg binnen de gemeente en in de straten van Maasdijk aan het zoeken en zal het ook wel even duren voordat ik overal kennis heb kunnen maken. Maar stap voor stap en met Gods hulp kom ik er wel.

 Maar de belangrijkste stap die we in ons leven kunnen zetten is de stap naar Jezus toe. En er is een prachtig oud gedicht over de eerste uitnodigende stap in de richting van Jezus.
 
 ’t Is maar één stap tot Jezus
 waarom ’t dan niet gedaan?
 Kom en belijd uw zonden
 Uw Heiland neemt u aan.
 ’t is maar één sta, ’t is maar één stap
 Jezus wacht op u.
 Wil Hem uw schuld belijden
 Hij kan uw ziel bevrijden.
 U door genâ verblijden
 Kom, doe die stap, kom nu!

Ariane Kuijvenhoven
 
terug