Huidige Zendingsprojecten Huidige Zendingsprojecten
Huidige zendingsprojecten
 
Rineke van Ginkel – Zuid Afrika
 

Vanuit Commissie Missionair Werk ondersteunen wij dit jaar Rineke van Ginkel die sinds februari uitgezonden is door Kerk In Aktie naar Kaapstad (Zuid Afrika). Als Commissie hebben wij rechtstreeks contact met haar.
Fijn dat jullie een tijdje met ons mee willen leven! Schrijft ze. Deze maanden staan voor haar in het teken van kennis maken, een netwerk opbouwen en binnen het Beyers Naude Centrum het contact tussen (kerken in) Zuid Afrika en Nederland– proberen de oecumene vorm te geven, en het ‘wereldwijd kerk’ zijn. Wat kunnen we van elkaar leren? Een van de dingen waar zij inmiddels al wel iets concreter mee bezig is, is het werken aan conferenties voor voorgangers in de Kaapregio. Je kunt het zien als een vorm van training, of toerusting, vooral voor predikanten die weinig gelegenheid (vaak vanwege financiële redenen) hebben voor nascholing
Zij wil hier samen met het Beyers Naudé Centrum aan gaan werken. Het is wat er in de conferenties al geprobeerd is te doen: gratis een dag training aanbieden, naar verschillende regio’s toegaan om náár de mensen toe te komen, in plaats van ze te laten reizen. Maar is dat genoeg? Dat zijn dingen waar zij zich nu mee bezig houd.
U kunt met haar meelezen op www.kerkinactie.nl/blogvanginkel.
Hier kunt u nog meer lezen in een speciale folder over Rineke
 
 
 
Brazilië Afronding Project Hoop


  
Het project Hoop in Brazilië loopt al een aantal jaren. Het doel was om voor de kinderen uit de favela’s (sloppenwijken) van Curitiba  een opvangcentrum te bouwen. Er was voor Maasdijk hierin ging mee doen al veel geld bijeengebracht voor de bouw. De Protestantse Gemeente Heerjansdam is er mee begonnen en de Protestantse Gemeente Maasdijk, samen met de PGM Massluis hebben het afgemaakt met verschillende acties. In 2016 is er bijna €15000,- overgemaakt van Maassluis en Maasdijk! Het gebouw met de lokalen was al eerder klaar en de laatste acties hebben er voor gezorgd dat nu ook de keuken en kantine gebouwd is. Het gebouw wordt nu volop gebruikt om de kinderen les te geven in de naschoolse tijd. Er is Engelse les, maar ook muziekles waar zo’n 70 kinderen/tieners aan deelnemen. Er is psychologische hulp gezien de drugsproblematiek en gevallen van misbruik. Er is huiswerkhulp etc. En voor de jongens is er een voetbalschool. Uitermate belangrijk om samen te leren spelen, want hun thuiswereld is er vaak een van drugsbendes en criminaliteit. Jeugd met een Opdracht probeert ze daar aan te helpen ontsnappen en een toekomst op te bouwen. Ook de moeders worden ingeschakeld en leren zelf kleding maken, volgen cursussen gezond voedselbereiding. En helpen in de keuken en kantine waar de gratis maaltijden / snacks voor de kinderen/tieners worden klaargemaakt. Amerikaanse kerken zorgen voor de financiering voor dit deel.  
 
 
 
 
terug