Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
zo 19 mei 2019  om 9:30
Voorganger: ds. H.M. Habekott√©
Kerkdienst (De Hoeksteen)

Zie hier de liturgie

Gebedsteam:
Els en Sjaak Groenheide.

Collectes:
1e Cie Missionair werk plaatselijk 2e Kerk.

Kinderkerk XL:
Groep 1 t/m 3: Inge v.d. Ende en Daniëlle v.d. Valk.
Groep 4 t/m 6: Marjolein Dekker.
Groep 7 en 8: Janine Dukker.
Oppasdienst:
Marleen van Heijningen en Leonie v.d. Bogert.

Dienst met missionaire tintje
Zondag 19 mei wordt een bijzondere dienst. De commissie Missionair werk heeft Tjeerd de Boer gevraagd om tijdens deze dienst te vertellen over zijn werk in Hong Kong. Tjeerd de Boer is als theologiedocent verbonden aan het Luthers Theologisch Seminarie. Hij is onlangs teruggekeerd uit Hong Kong en schrijft daarover het volgende in zijn weblog van 10 mei jongstleden:

“De afgelopen twee weken waren we terug in Hong Kong en op het Luthers Theologisch Seminarie (LTS), voor een ‘intensieve cursus’ van zes dagen, vijf lesuren per dag. De cursus ging over de wereldgodsdiensten en om dat in zo’n kort tijdsbestek te doen is inderdaad intensief, én dankbaar tegelijk. Het LTS is en blijft een bijzondere plek, vooral vanwege de internationale en interkerkelijke diversiteit van de studentengroepen.”

Het is voor de commissie niet eenvoudig geweest om iemand uit het werkveld naar Maasdijk te krijgen. De tijd van betrokkenen is vaak beperkt en er zijn veel gemeenten die om dezelfde gunst dingen. Wij hopen dan ook dat u de inspanning van de commissie waardeert met uw aanwezigheid. Maar belangrijker dan dat, wij hopen dat u – evenals wijzelf, nieuwsgierig bent naar het verhaal van Tjeerd de Boer.

Graag tot zondag 19 mei aanstaande in De Hoeksteen. Voor wie van buiten Maasdijk komt, de dienst begint om 9.30 uur.
Ds. H.M. Habekotté

terug
 
 

Inloggen


 

Pinksterdienst (via YouTube)
datum en tijdstip 31-05-2020 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.