Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
zo 31 mei 2020  om 9:30
Voorganger: Ds. H.M. Habekott√©
Pinksterdienst (via YouTube)

Zie hier de liturgie

Dit is het YouTube kanaal van de Dorpskerk:
https://www.youtube.com/channel/UCsScBBThIvkFj0oJR-LE8SQ

Collecte’s :
1e Buitenland 2e Kerk

De diaconale collecte deze zondag is bestemd voor ZOA. Wat doet ZOA?
ZOA biedt hulp, hoop en herstel aan slachtoffers van rampen en conflicten. Eerst richten we ons op primaire behoeften, zoals eten, drinken en onderdak. Later volgen werk, onderwijs en infrastructuur. Daarmee richten we ons op zowel noodhulp als wederopbouw.
Lange termijn
De wederopbouw doen we samen met de lokale bevolking. Zij gaan bijvoorbeeld aan de slag als programmamedewerker, beveiliger of docent. Ook overheden, kerken en banken betrekken we bij ons werk. Zo ontstaat de oplossing van binnenuit. En realiseren we een stabiele basis voor de toekomst.
Hulp, hoop en herstel
In totaal telt onze organisatie ruim achthonderd medewerkers. Dit zijn voornamelijk mensen uit de ramp- en conflictgebieden zelf. Bij het hoofdkantoor en de landenkantoren beschikken we over vaste teams. Daarnaast worden we ondersteund door duizenden vrijwilligers. Samen zetten we ons in voor hulp, hoop en herstel in ramp- en conflictgebieden. Zodat alles weer zo wordt als het ooit was. En misschien zelfs wel beter.
Christelijke hulporganisatie
In de Bijbel staat dat Gods Koninkrijk verzoening en herstel zal brengen. Als christelijke hulporganisatie handelen we naar dit perspectief, samen met scholen, bedrijven, kerken, donateurs en vrijwilligers. Daarmee geven we antwoord op Gods oproep om recht te doen en trouw te zijn aan diegenen die onze hulp nodig hebben.
We zijn er voor onze naasten in nood die lijden in deze gebroken wereld
We zijn er voor mensen die alles kwijt zijn geraakt door een oorlog of een ramp. Samen met jou kunnen we in noodsituaties snel te hulp schieten. En hen ook daarna trouw blijven, door te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Net zo lang totdat ze zichzelf weer kunnen redden.
 

terug
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.