Protestantse Kerk in Nederland
 
 
woensdag 3 november 2021  om 19:30
Voorganger: ds. F. den Oudsten
Dankstond

Diaconiecollecte Dankstond
Dorcas Voedselactie: iedereen kan meedoen
Tijdens de jaarlijkse dankdag voor gewas en arbeid wordt er gecollecteerd voor de voedselactie van Dorcas. Deze actie is er voor mensen zoals de 81-jarige Drande uit Albanië. Zij moet rondkomen van haar kleine pensioen van € 45,00. Daar moet ze alles van betalen. Ook haar medicijnen die ze moet gebruiken voor haar hartproblemen. Bij Drande in huis woont haar zoon en zijn gezin. Drande en haar familie krijgen een voedselpakket van Dorcas. Dat is belangrijk, vooral in de wintermaanden als er geen groente verbouwd kan worden. Het pakket is niet alleen gevuld met houdbaar voedsel, maar ook met verse, lokale producten. Dit is mogelijk omdat de producten dankzij het in Nederland ingezamelde geld in Albanië zelf zijn ingekocht. En, erg belangrijk: Dorcas helpt Drande, haar familie én het hele dorp aan een gezonde toekomst. Door te investeren in de gemeenschap en de ontwikkeling van mensen zijn onze voedselpakketten en hulp straks niet meer nodig.
Hoe? Door stimuleren van contacten tussen inwoners van het dorp, activiteiten te organiseren en mensen met elkaar laten samenwerken. Maatschappelijk werkers brengen een bezoek. Aan jonge mensen die nog kunnen werken, geeft Dorcas landbouwtrainingen zodat ze zelf een groentekas kunnen beginnen. Tot die tijd blijft een voedselpakket nodig. De producten die Dorcas normaalgesproken in Nederland inzamelt, koopt ze nu zelf in de landen. Voor € 15,00 lukt het om een voedzaam pakket samen te stellen. Omdat de organisatie de pakketten niet hoeft te vervoeren, zijn ze sneller op plaats van bestemming.
Geeft u ook voor voedsel? Doe mee door:
-           te geven met de collecte van Dankstond, woensdagavond 3 november a.s.
-           te doneren in de online collectebus die wij op www.dorcas.nl/collectevoorvoedsel hebben aangemaakt. Dit is de directe link naar onze collectebus: Protestantse Gemeente collecteert voor Dorcas
-           de QR-code hieronder te scannen. Uiteraard kunt u zelf een bedrag kiezen.
Ga voor meer informatie naar www.dorcasvoedselactie.nl.

terug
 
 

Inloggen


 

Geen dienst
datum en tijdstip 28-11-2021 om 19:00
Deze dienst is wegens COVID vervallen.
meer details

1e advent
datum en tijdstip 28-11-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.