Protestantse Kerk in Nederland
 
 

zondag 28 november 2021 om 9:30

1e advent
Voorganger(s): ds. F. den Oudsten

Collectes:
1e Diaconie buitenland (zie toelichting) 2e Kerk.

Kinderkerk:
Groep 1 t/m 4: Eline Wolgen en Jackeline Vermeer.
Groep 5 t/m 8: Janine Dukker.
Oppasdienst:
Marjolein Dekker en Annet Brandsma.

Vooruitblik op zondag
Komende zondag worden drie kinderen gedoopt. We zullen met elkaar het voor u misschien nieuwe doopformulier lezen en dat ook met elkaar overdenken. Wat wil deze bloemlezing aan Bijbelteksten over de doop ons zeggen, wat het be-teken-t het voor ons?

Het doopgesprek met de doopouders en ouderling van dienst was waardevol en veelbelovend. Hopelijk mogen we als gemeente zondagmorgen nog dieper beseffen wat de doop voor ons be-teken-t. Weet u/je van harte welkom in deze bijzondere dienst!

Diaconiecollecte Tearfund
Tearfund helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. Zij werkt aan noodhulp en aan ontwikkeling van gemeenschappen. Dat doen zij bij voorkeur via lokale kerken. Want zij geloven dat de lokale kerk een geweldig instrument is voor de bestrijding van armoede en onrecht.

Zij trainen kerken om - samen met de gemeenschap waartoe zij behoren - de problemen in die gemeenschap te inventariseren en aan te pakken. Daarbij maken kerk en gemeenschap zoveel mogelijk gebruik van de middelen die zij zelf al tot hun beschikking hebben. Zo wordt gewerkt aan de blijvende weerbaarheid van de gemeenschap.

Want mensen moeten niet afhankelijk blijven van hulp van buitenaf. De training van lokale kerken gebeurt via partnerorganisaties. Zij dragen kennis over en begeleiden de kerken bij het helpen ontwikkelen van hun gemeenschap. De nood is leidend.

terug
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.