Terugblik bijpraatmomenten jonge ouders Terugblik bijpraatmomenten jonge ouders
Tijdens de drie bijpraatmomenten schoven ruim dertig ouders aan om terugkijkend te evalueren en vooruitkijkend te brainstormen. We zijn blij en dankbaar voor hoe het nu gaat met de kinderkerk, jeugdkerk, Kidsclub, On Track en Follow Me. Voor de zomer willen we de eerste schoolkerkdienst 2.0 houden, aan de slag met ‘iets’ voor de 16+ jeugd en kijken naar het starten van een belijdeniscatechisatie voor jonge ouders al dan niet in combinatie met het laten dopen van jonge kinderen die eerder niet gedoopt zijn.

We hebben het ook over de maandelijkse gezinsdiensten gehad. Voor sommigen is het verschil tussen de kinderdiensten en gezinsdiensten niet duidelijk. De kinderdiensten (vooralsnog twee per jaar) zijn gericht op kinderen in de leeftijd van de basisschool. Tijdens kinderdiensten is er geen kinderkerk en blijven kinderen de hele kerkdienst in de kerkzaal. De gezinsdiensten (meestal de vierde zondag van de maand om 10.00 uur) hebben een bredere doelgroep, alle gezinnen met kinderen en tieners én hun ouders. De samenzang zal dan begeleid worden met YouTube en/of livemuziek, waarschijnlijk weinig tot niet met een orgel.

In het gesprek werden ook nog goede tips gegeven die hopelijk komende gezinsdienst al verschil maken. Dus, zorg dat je er komende zondagmorgen bij bent.

René van Heijningen (jeugdouderling) en Floris den Oudsten (predikant)
terug