Terugblik startdag Terugblik startdag
Onze startdag kenmerkte zich door een eredienst in 2 delen. Op de plek waar de orde van dienst normaliter de verkonding voorschrijft, gingen de aanwezigen de kerk juist uit, het dorp in. In totaal gingen 12 groepen, de kinderkerk en jeugdkerk op pad naar “hotspots” in Maasdijk.

Er bleef ook een groep binnen en “bezochten” de hotspots aan de hand van foto’s. Op elke hotspot werd een verbinding gezocht met het Evangelie. Hierbij 3 voorbeelden van hetgeen de gemeenteleden ontdekt hebben:


* Bij het tankstation: wie moet er nou nooit even bijtanken, even rusten? Er kwam een auto aanrijden voor de wasbox: wie wil er nu niet zoals de verloren zoon schoongewassen worden? Dat kan!
* "Zoals een windmolen gedraaid moet worden om wind te blijven vangen, zo moeten wij mensen blijven bijdraaien om de wind van Gods Heilige Geest te blijven ervaren."
* Bij het monument van de Dijkwerker: dit beeld laat iemand zien die aan bescherming heeft werkt. Of, iemand die aan een weg werkt: Jezus die voor ons de weg heeft bereid.

Na dit uitstapje bracht ieder groepje verslag uit in de kerk en vervolgende we de dienst. Tot slot van deze startdag was er een lunch. We kijken nu met andere ogen naar o.a. een windmolen, het nieuwe kerkgebouw, een tankstation, paardenweide, een druivenplant, het monument van de dijkwerker, het Kompas, de dierenweide, stormvloedkering, de kringloopwinkel, het monument van het Spektakelfeest, sportkantines, een geschilderd hek en verkeersborden. Iedereen die meegeholpen heeft aan deze startdag: heel hartelijk dank!

Indien u alle vergelijkingen wilt horen, kunt u deze beluisteren via kerkomroep.nl. Zoek op Maasdijk, kies De Hoeksteen en selecteer zondag 15 september 11:29.
Namens de organisatie, Ds. H.M. Habekotté, Anne Stelma-Ribberink, Wilco Vahrmeijer
terug