Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Uit het hart gegrepen: Weekend besteding Uit het hart gegrepen: Weekend besteding
Het was 8 mei 2020. We stonden in de hal van de kerk met een camera, microfoon en bouwlampen. De broodnodige mensen om de dienst voor die zondag op te nemen waren aanwezig. Tijdens de afkondigingen werd bekend gemaakt dat protestantse wijkgemeente Vlaardingen Holy voornemens was om een beroep uit te brengen op ds. H.M. Habekotté.

Een ervaren kerkganger had weinig woorden meer nodig en telde uit dat we na de zomervakantie vacant zouden zijn en dit zomaar één tot anderhalf jaar zou kunnen duren. Het beroep werd formeel in behandeling genomen, we namen afscheid in etappes en startten het winterwerk zónder ‘eigen’ voorganger. Er werd besloten een ambulant predikant aan te stellen en dr. Gert den Hartogh stond voor ons klaar.

Anne Stelma was gelukkig al helemaal ‘los’ in onze gemeente en breidde haar taken uit. De beroepingscommissie werd samengesteld en kreeg een opdracht mee. De samenvatting: ‘Kom met een voorstel voor een predikant voor onze gemeente die past bij onze Koers24’. Dit koersdocument was in 2019 samengesteld met medewerking van ruim negentig gemeenteleden.

In het document legden we vast wat we als gemeente belangrijk vinden. Thema’s als ‘gemeenteopbouw’,  ‘elkaar inspireren’ en ‘toerusting’ werden genoemd. In navolging van deze nieuwe koers werden activiteiten opgezet door vrijwilligers. Zo herinner ik me een walking dinner, een strandwandeling en een fietstocht door de polder.

En toen… kwam corona.
Het is april 2021. We zijn bijna een jaar verder. Inmiddels is er een predikant aangedragen door de beroepingscommissie. Volgens de commissie is deze predikant dé persoon die goed bij onze gemeente past. De commissieleden zijn tot deze overtuiging gekomen door zich te laten inspireren door Gods Geest, door grondig voorwerk te verrichten en zich te bezinnen op wat onze Protestantse Gemeente Maasdijk nodig heeft.

Onze Koers24 is natuurlijk besproken, evenals vele andere relevante onderwerpen die ofwel Protestantse Gemeente Maasdijk ofwel deze predikant bezighouden. De commissie is ervan overtuigd dat deze dominee een positieve bijdrage gaat leveren aan onze thema’s. De kerkenraad heeft het advies van de beroepingscommissie doorgenomen en besproken.

Nu is het zover: de kerkenraad wil de gemeente graag kennis laten maken met deze predikant. De gemeente wordt gevraagd haar stem uit te brengen over het beroepen van deze dominee. En nog steeds is het zo… corona.
Ik leerde tijdens deze coronatijd dat wát je organiseert, ook online moet kunnen.

Deze organisatorische uitdagingen in coronatijd zijn bekend bij vele bedrijven en scholen, maar zeker ook bij de kerken. Ook onze gemeente heeft hiermee te maken in het beroepingswerk. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een goede kennismaking en overwogen keuze door u als gemeenteleden mogelijk te maken, u leest erover in onze nieuwsbrief.

Dit proces van beroepen vraagt niet alleen iets van de beroepingscommissie en kerkenraad, er ligt ook een verantwoordelijkheid bij u als lid van de Protestantse Gemeente Maasdijk. Aan u als gemeentelid wordt gevraagd om deze predikant te beroepen. Ik wil u dus allen oproepen om zondagmorgen om 09:30 uur, via Kerkdienstgemist of kerktelefoon, de dienst te volgen.

Na de dienst is ‘de tweede helft met nabeschouwing’, en het woord is aan u. Dit gaat door… ondanks corona.
Wilco Vahrmeijer
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst (via kerkdienstgemist.nl)
datum en tijdstip 18-04-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.