Uit het hart gegrepen Uit het hart gegrepen
Inspiratie, adem van de geest(?)
Toen ik nog thuis woonde, stond er regelmatig een cd’tje aan. Ik herinner me een cd die mijn moeder luisterde van Mathilde Santing met het lied ‘Inspiratie’. Bij het denken aan het woord ‘inspiratie’ plak ik er daardoor in gedachten ook ‘adem van de geest’ achteraan, aangezien zij daar in het refrein over zingt. Bijzonder hoe zoiets is blijven hangen.
Wanneer ik nu met aandacht het lied beluister, vraag ik me af of zij in haar lied de Geest bedoelt. Daarvoor zal ik me meer moeten verdiepen in de musical ‘Joe’ waar het lied voor geschreven is. Mogelijk doelt ze er ook op dat we elkaar tot inspiratie zijn, zoals in bovenstaand figuur mooi wordt weergegeven. Dat wij geïnspireerd mogen raken door anderen en vervolgens elkaar weer tot inspiratie mogen zijn. En toch, er lijkt ook iets te missen in dit plaatje.
Van het ene op het andere moment kun je een prachtig idee hebben. Dat kan iets kunstzinnigs zijn, iets voor je werk, je gemeente, je hobby etc. Soms lijkt de inspiratie ver te zoeken, en toch is het daar dan ineens. Dan vraag je je misschien wel eens af waar dat vandaan komt. Op het moment dat er een nieuw idee komt, gaat er iets ‘aan’. Je enthousiasme groeit, het idee krijgt je volle aandacht, er komt letterlijk iets in beweging. En dat doet me zeker denken aan de ‘adem van de Geest’. Mooi om eens over na te denken nu we op weg gaan naar Pinksteren.
Met drie vrouwen uit onze gemeente zijn we bezig met een nieuw initiatief voor de dertigers en veertigers in Maasdijk. (Meer hierover leest u verderop in deze Samen.)
Een ochtend waar we met elkaar mogen genieten en groeien en elkaar tot inspiratie mogen zijn om vervolgens weer uit te mogen delen in onze omgeving. Vol enthousiasme zijn we bezig met de voorbereidingen. Bij ons is er echt iets ‘aan’ gegaan.
Geïnspireerd door initiatieven uit andere gemeentes en hopelijk kunnen wij als gemeente ook weer tot inspiratie zijn voor anderen. Met de Geest als grootste inspirator.
Hartelijke groet,
             Rianne van Duijn
 
terug