Westland Missionair Westland Missionair
Westland Missionair
Een nieuw initiatief dat we als Commissie Missionair Werk financieel ondersteunen is Westland Missionair. Hieronder een klein stukje tekst uit het jaarverslag 2016. Het hele jaarverslag kunt u hier vinden. Geweldig inspirerend om te lezen!
 
Wat wil Westland Missionair bereiken?
Uit onderzoek blijkt dat heel veel jonge mensen in het Westland en Hoek van Holland niet meer met het christelijk geloof in aanraking komen. Toch geloven we dat het evangelie van Jezus Christus verschil kan maken. Het is de weg om vrede te vinden met God, met jezelf en met de wereld om je heen. Dit gunnen we méér Westlandse kinderen, jongeren en gezinnen. Ons doel: voor 2021 gaan er vijf nieuwe initiatieven van start, voor mensen van 0 tot 35 jaar die niet of nauwelijks naar een kerk gaan. Deze mensen ontmoeten elkaar regelmatig, waardoor er onderlinge liefde groeit, en ze ontdekken de waarde van het christelijk geloof met elkaar. Dit gebeurt op een manier die bij hen past. Westlandse kerken en parochies stimuleren en steunen deze initiatieven met gebed, geld, vrijwilligers en expertise.  Lees hier het jaarverslag (link naar het
 
Verslag 2016 en eerste kwartaal 2017 van Westland Missionair
Wat is er in 2016 en begin 2017 vanuit de werkgroep gebeurd? We beginnen met het belangrijkste: we zien dat er nieuwe initiatieven ontstaan, nu al! In De Lier is een Kliederkerk van start gegaan, die inmiddels drie keer is gehouden en op veel belangstelling kan rekenen. Ook in Wateringen en Kwintsheul is deze op 7 mei van start gegaan. En in Hoek van Holland worden voorbereidingen voor een Kliederkerk getroffen. Een grote stap was dat half 2016 Bettelies Westerbeek als missionair aanjager van start ging. Ze organiseert activiteiten, gaat in gesprek met kerkenraden en parochiebesturen en coacht Westlanders en Hoekenezen in het omzetten van ideeën naar actie.
De missionaire meeting, deze keer in De Lier, was weer een hoogtepunt. Op 10 november 2016 waren ruim 75 mensen uit allerlei kerken bij elkaar om elkaar te ontmoeten, geïnspireerd en uitgedaagd te worden. In 2017 is ook begonnen met een digitale nieuwsbrief, waarvoor we Harry Stijger dankbaar zijn voor zijn hulp. De werkgroep kwam ongeveer elke zes weken bij elkaar voor overleg, uitwisseling en om de activiteiten voor te bereiden. Zo staan voor later in 2017 – naast wederom een grote missionaire meeting – ook trainingen rond het starten van een Kliederkerk en een netwerkmeeting voor bestaande missionaire initiatieven op het programma. En Bettelies blijft beschikbaar voor coaching van initiatiefnemers en voor gesprek met kerken en parochies.
Een grote stap was dat half 2016 Bettelies Westerbeek van start ging als missionair aanjager. Ze organiseert activiteiten, gaat in gesprek met kerkenraden en parochiebesturen en coacht Westlanders en Hoekenezen in het omzetten van ideeën naar actie.
Een grote stap was dat half 2016 Bettelies Westerbeek van start ging als missionair aanjager. Ze organiseert activiteiten, gaat in gesprek met kerkenraden en parochiebesturen en coacht Westlanders en Hoekenezen in het omzetten van ideeën naar actie.
De missionaire meeting, deze keer in De Lier, was weer een hoogtepunt. Op 10 november 2016 waren ruim 75 mensen uit allerlei kerken bij elkaar om elkaar te ontmoeten, geïnspireerd en uitgedaagd te worden.
In 2017 is ook begonnen met een digitale nieuwsbrief, waarvoor we Harry Stijger dankbaar zijn voor zijn hulp. De werkgroep kwam ongeveer elke zes weken bij elkaar voor overleg, uitwisseling en om de activiteiten voor te bereiden. Zo staan voor later in 2017 – naast wederom een grote missionaire meeting – ook trainingen rond het starten van een Kliederkerk en een netwerkmeeting voor bestaande missionaire initiatieven op het programma. En Bettelies blijft beschikbaar voor coaching van initiatiefnemers en voor gesprek met kerken en parochies.
 
Vanaf 19.30 uur is er inloop en koffie/ontmoeting, zo ook na afloop. Wees erbij!
Vanaf 19.30 uur is er inloop en koffie/ontmoeting, zo ook na afloop. Wees erbij!
Kijk voor meer informatie over Westland Missionair op:
https://www.facebook.com/groups/westlandmissionair
http://westlandsekerken.nl/jongeren/
 
 
 
 
terug